Nasze smakołyki zdobywają nagrody na targach w Poznaniu

2021-10-06 11:04:20(ost. akt: 2021-10-06 11:09:31)

Autor zdjęcia: Archiwum W-MUM

Województwo warmińsko-mazurskie zaprezentowało najlepsze regionalne produkty żywnościowe podczas Targów „Smaki Regionów”, które odbyły Poznaniu. Nasi producenci żywności nagrodzeni!
Na stoisku zaprezentowało się dziesięć firm, które są członkami sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”:

- Masarnia z Tradycją "Dreszler" z Nowego Miasta Lubawskiego
- Pasieka Rancho w Kaczej Dolinie z Nowej Wsi Reszelskiej k. Bisztynka
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Olecko
- Zakład Wędliniarski Flis-Pol z Miłomłyna
- Tradycyjna Wędzarnia Warmińska z Kaborna k. Purdy
- Kozia Farma Złotna ze Złotnej k. Morąga
- Octim Sp. z o.o. z Olsztynka
- Qraś wędliny z Orzysza
- Pasieka „Leśny Dwór” z Leśnego Dworu k. Szczytna
- „Almes” Miody pitne Nidzica

Cztery produkty zdobyły laury w konkursie o "Medal Targów Smaki Regionów". Medale otrzymały:
- Masarnia z Tradycją „Dreszler"
- Pasieka Rancho w Kaczej Dolinie
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Olecko
Wyróżnienie otrzymał Zakład Wędliniarski Flis-Pol z Miłomłyna.

Z naszego województwa Perły 2021 zdobyło pięć firm:
- Kalinówka - Wzgórza Dylewskie za szynkę dylewską dojrzewającą
- Pasieka Rancho w Kaczej Dolinie za miód lipowy nektarowo-spadziowy
- OSM Olecko za masło naturalne Olecko z Warmii i Mazur
- Gminna Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska" Dźwierzuty za chleb wieloziarnisty
- OCTIM Sp. z o.o. za ocet jabłkowy 6% ekologiczny z Olsztynka.


Źródło: Gazeta Olsztyńska

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5