Dzyndzałki z Durąga najlepsze w Bitwie Regionów!

2021-09-05 08:54:21(ost. akt: 2021-09-05 11:18:56)

Autor zdjęcia: Archiwum KGW Durąg

Już sama nazwa nieźle brzmi: dzyndzałki z wędzoną sielawą i kaszą w świętojańskim wianku z sezonowych jadalnych ziół w dwóch sosach. Potrawa przygotowana przez panie z KGW w Durągu wygrała Bitwę Regionów.
Ten ogólnopolski konkurs zakończył się w sobotę, 4 września, finałem w Częstochowie. Wcześniej KGW w Duragu zwyciężyło w eliminacjach wojewódzkich, a teraz panie reprezentowały województwo warmińsko-mazurskie wśród 16 regionów z całej Polski.

Dzyndzałki z wędzoną sielawą i kaszą w świętojańskim wianku z sezonowych jadalnych ziół przygotowane przez KGW w Durągu przebojem zdobyły pierwsze miejsce! Jurorzy wysoko ocenili potrawę i jej prezentację filmową, co było elementem konkursu. Za pierwsze miejsce Durąg zainkasował czek na 5 tysięcy złotych. Gratulujemy!



Źródło: Gazeta Olsztyńska

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5