Nasze przysmaki docenione i nagrodzone
2019-08-29 11:39:29(ost. akt: 2019-08-29 11:42:18)
W konkursie „Smaki Regionów” szynka dylewska, polędwiczka i wędzonka miłomłyńska oraz polędwica z dzika smakowały wyśmienicie. Doceniła to komisja konkursowa.
Festiwal „Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla” to jedna z „najsmaczniejszych” imprez. Podczas niedzielnej edycji w Olsztynie rozstrzygnięty został konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Wybrano najlepsze produkty regionalne. Są wśród nich przysmaki z naszego powiatu.
W kategorii produktów regionalnych pochodzenia zwierzęcego I nagrodę przyznano – szynce dylewskiej dojrzewającej z Gospodarstwa Agroturystycznego Kalinówka w Pietrzwałdzie Dagmary Gęstwińskiej i polędwicy z dzika – Zakładu Wędliniarskiego Zbigniew Rolka z Małdyt.
Wyróżnienie zdobyła wędzonka miłomłyńska z Zakładu Wędliniarskiego Flis-Pol z Miłomłyna.
Ponadto komisja konkursowa nominowała do nagrody Perła 2019 polędwiczkę miłomłyńską – Zakładu Wędliniarskiego Flis – Pol z Miłomłyna.
Źródło: Gazeta Olsztyńska
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez