Festiwal Pierogów w Rolniku
2014-12-17 10:30:29(ost. akt: 2014-12-17 10:33:25)
W ostródzkim Zespole Szkół Rolniczych odbył się "Festiwal Pierogów" połączony z konkursem na najlepsze pierogi 2014 roku. Zwyciężyły pierogi z kurczakiem, fetą i suszonymi pomidorami.
Konkurs i festiwal zorganizowały nauczycielki klas gastronomicznych.
Podczas festiwalowego dnia uczniowie zrobili ponad tysiąc przepysznych pierogów. Gdy cała szkoła zajadała się smakołykami w szkolnej pracowni gastronomicznej odbywał się konkurs na najlepsze pierogi 2014 roku. Po burzliwych naradach jurorzy przyznali pierwsze miejsce Martynie Szudzińskiej i Annie Madej z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych za wyśmienite i oryginalne pierogi z kurczakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Drugie miejsce zajęły Paulina Kwiatkowska i Izabela Łomżyńska z klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych za pierogi z nadzieniem makowym, na trzecim stopniu podium stanęli Sebastian Soboczyński i Jakub Kołdys z I klasy Kucharz, wykonując pierogi z kasza gryczaną i kurkami.
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Smakosz #1611123 | 83.3.*.* 17 gru 2014 12:09
Podobno najlepsze pierogi lepi Solejukowa?
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz